VirtualKD – Windows 10 will not boot up after debugging enabled

Sysprogs forums Forums VisualDDK/VirtualKD discussion VirtualKD – Windows 10 will not boot up after debugging enabled

This topic contains 0 replies, has 1 voice, and was last updated by  vizy 3 years, 1 month ago.

Viewing 1 post (of 1 total)
  • Author
    Posts
  • #20629

    vizy
    Participant

    So I’ve installed on my Vmware Windows 10 64 bit machine with the vminstall.

    I then preformed:

    1. VM: Copy kdbazis.dll and kdpatch.sys to C:\Windows\System32\drivers\
    from virtualKD\target\x86 or x64.
    2. VM: Run kdpatch.reg.
    3. VM: Enable debug by serial port. (Use bcdedit or msconfig. Not vminstall.exe.)
    4. Host: Start kernel debug by Windbg with serial port, and run vmmon.exe/vmmon64.exe.
    After 5~10 seconds, Virtual Machine monitor starts transportation and debugging.

    https://sysprogs.com/w/forums/topic/virtualkd-windows-10/

    For enabling debugging I used:

    bcdedit /debug on

    bcdedit /dbgsettings serial debugport:1 from a cmd with admin privileges

    https://sysprogs.com/w/forums/reply/re-virtualbox-running-win7-wont-start-17/

    I also enabled test signing:

    Bcdedit.exe -set TESTSIGNING ON

    https://docs.microsoft.com/en-us/windows-hardware/drivers/install/the-testsigning-boot-configuration-option

    But every time right after I enable the debugging I’m getting the displayed image error. One time it even connected me to the Windbg session completely. It always pops up with debugging enabled. The VM just won’t boot up. Any help would be greatly appreciated, thanks!

    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
Viewing 1 post (of 1 total)

You must be logged in to reply to this topic.